Μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον πρέπει όλη η οικογένεια να καταναλώνει ψάρι και τώρα που η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή μια σούπα είναι ότι καλύτερο.
Συστατικά
- 1 μεγάλο ψάρι κατά προτίμηση λαβράκι, φαγκρί ή μπακαλιάρο
- 2 κρεμμύδια
- 3 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- 3 πατάτες κομμένες σε καρέ
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 δαφνόφυλλα
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βράζεις ένα καρότο, ένα κρεμμύδι, 2 κλωνάρια σέλινο, μια σκελίδα σκόρδο, τα δαφνόφυλλα και τον βασιλικό και τα αφήνεις να
πάρουν μια βράση - Τα αφαιρείς με την τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα, ρίχνεις το ψάρι και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου ώρα
- Το βγάζεις από την κατσαρόλα και το τοποθετείς σε μια πιατέλα
- Σουρώνεις τον ζωμό για να βεβαιωθείς ότι δεν έχουν παραμείνει κόκκαλα και προσθέτεις όλα τα λαχανικά
- Τα αφήνεις να βράσουν για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν
- Πέντε λεπτά πριν αφαιρέσεις την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτεις, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και λάδι.