Αγαπάς πολύ τα spaghetti αλλά θέλεις μια διαφορετική γεύση. Τι λες σήμερα να τα συνδυάσεις με πιπεριά Φλωρίνης και ελιές; Ένα υγιεινό και παράλληλα super γευστικό πιάτο που θα ενθουσιάσει.

Συστατικά

  • 1/2 κιλό σπαγγέτι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές του γλυκού κάπαρη
  • 10 ελιές (πράσινες ή μαύρες) χωρίς κουκούτσι
  • 4 μεσαίες ντομάτες χωρίς τη φλούδα τους τριμμένες
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και βράζεις τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Ρίχνεις σε ένα βαθύ τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά
  • Προσθέτεις το σκόρδο και της πιπεριές και σοτάρεις μέχρι να μαλακώσουν
  • Ρίχνεις την κάπαρη,τις ελιές, αλάτι, πιπέρι τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη και το μπαλσάμικο
  • Ανακατεύεις καλά, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις τη σάλτσα να βράσεις για 15 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις τα μακαρόνια που έχεις σουρώσει
  • Τα ανακατεύεις και σερβίρεις με ένα φύλλο βασιλικού
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις