Χριστούγεννα χωρίς gingerbread μπισκότα δεν γίνεται. Θα φτιάξεις τα πιο χαριτωμένα και γευστικά που λατρεύουν τα παιδιά και οι μεγάλοι.
Συστατικά
- 3 φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ τριμμένο τζίντζερ
- 2 κ.γ κανέλα
- 1/2 φλ. βούτυρο
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 2/3 φλ. μέλι
- 1 κ.γ βανίλια
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ γαρύφαλλο
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
Για το γλάσο θα χρειαστείς
- 2 ασπράδια αυγών
- 3 φλ. άχνη ζάχαρη
- 1 βανίλια
- χρώματα ζαχαροπλαστικής
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Προσθέτουμε το αυγό και το μέλι και συνεχίζεις το χτύπημα
- Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνεις το αλεύρι, τα μπαχαρικά και τη βανίλια και ανακατεύεις καλά με τα χέρια
- Το προσθέτεις στο μπολ με το βουτρυτο ανακατεύεις και το βάζεις στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή για 5-6 ώρες τουλάχιστον
- Ρίχνεις αλεύρι στον πάγκο και ανοίγεις τη ζύμη
- Χρησιμοποιείς τις φόρμες για να δώσεις σχήμα στα μπισκότα
- Μπορείς να τα στολίσεις με μικρές καραμέλες ή ζαχαρωτά
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνεις για 10 περίπου λεπτά
Γλάσο
- Χτυπάς τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγγα
- Προσθέτεις την ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζεις το χτύπημα
- Ρίχνεις ελάχιστο χρώμα ζαχαροπλαστικής και αν το γλάσο είναι πολύ ρευστό προσθέτεις λίγη ακόμη άχνη ζάχαρη
- Απλώνεις το γλάσσο και το αφήνει να γίνει παχύρευστο