Είναι οι εποχή που θα βρεις τις πιο νόστιμες γλυκοπατάτες και θα τις φτιάξεις στο φούρνο λαχταριστές και τέλειες για κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό στο γιορτινό τραπέζι.
Συστατικά
- 6-8 γλυκοπατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- 1 φλ. γάλα
- 200 γρ. κασέρι κομμένο σε μικρά καρέ
- μπέικον κομμένο σε μικρά καρέ
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι στις κομμένες γλυκοπατάτες
- Τις στρώνεις ομοιόμορφα σε ένα πυρίμαχο σκεύος
- Απλώνεις το κασέρι και το μπέικον
- Σε ένα μπολ ρίχνεις το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το αυγό και τα χτυπάς καλά με το σύρμα
- Ρίχνεις το μείγμα με το γάλα στις γλυκοπατάτες έτσι ώστε να καλύψει όλη τη επιφάνεια
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Σκεπάζεις το σκεύος με αλουμινόχαρτο και τις αφήνεις να ψηθούν αρχικά για μισή ώρα
- Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και συνεχίζεις το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμη μέχρι να πάρουν χρώμα.