Συνταγή για Γαλλική κρεμμυδόσουπα

69

Η κρεμμυδόσουπα είναι ένα από τα πιο γνωστά και νόστιμα πιάτα της Γαλλικής κουζίνας και παράλληλα η τέλεια ιδέα για το γιορτινό τραπέζι.

Συστατικά

  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2-3 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

  • 4 λεπτές φέτες ψωμί
  • 2 κ.σ.  ελαιόλαδο
  • 100 γρ έμμενταλ τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το λιώνεις σε μέτρια φωτιά
  • Αλατίζεις τα κρεμμύδια και τα σοτάρεις μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα ανακατεύοντας διαρκώς
  • Προσθέτεις το σκόρδο και το αφήνεις για 2-3 λεπτά
  • Σβήνεις με το λευξό ξίδι και προσθέτεις τον ζωμό
  • Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνεις τη δάφνη και αφηνεις τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου ώρα
  • Προσθέτεις αλάτι, θυμάρι και πιπέρι και αφαιρείς τη σούπα από τη φωτιά
  • Αλείφεις το ελαιόλαδο στις φέτες του ψωμιού και τρίβεις μισό σκόρδο από πάνω και προσθέτεις τα τυριά
  • Βάζεις τις φέτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις ψήνεις για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Σερβίρεις τη σούπα και βάζεις από πάνω την ψημένη φέτα ψωμιού.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις