H Πρωτοχρονιά πλησιάζει και η παραδοσιακή βασιλόπιτα θα στολίσει το γιορτινό τραπέζι της Παραμονής και μην ξεχάσεις το φλουρί.

Συστατικά

  • 750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ.βούτυρο
  • 7 αυγά
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα για στόλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κοσκινίζεις το αλεύρι
  • Ρίχνεις στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάς καλά για 10 περίπου λεπτά μέχρι να αφρατέψουν
  • Προσθέτεις στο μίξερ τους κρόκους από τα 6 αβγά σιγά σιγά και συνεχίζεις το χτύπημα για 5 λεπτά
  • Ρίχνεις το ξύσμα από το πορτοκάλι, τη βανίλια, το χυμό  και το κονιάκ και τα χτυπάς για 3-4 λεπτά
  • Σε ένα μπολ χτυπάς με το σύρμα τα ασπράδια των αβγών μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα
  • Στο μίγμα με τους κρόκους ρίχνεις το αλεύρι και τη μαρέγκα και ανακατεύεις προσεχτικά
  • Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνεις το μίγμα
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ρίχνεις σε ένα πιάτο το αβγό και το χτυπάς καλά με ένα πιρούνι
  • Αλείφεις με αυτό την πίτα χρησιμοποιώντας ένα πινέλο
  • Βάζεις από πάνω το γαρίφαλο και την αμυγδαλόψυχα και την ψήνεις για 1 περίπου ώρα
  • Την βγάζεις από το φούρνο και περιμένεις 5-10 λεπτά πριν την βγάλεις από το ταψί
  • Την τοποθετείς σε μια πιατέλα και την στολίζεις με ζάχαρη άχνη και γκι.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις