Οι σούπες αποτελούν ένα από τα πιο εύκολα γεύματα που μπορείς να ετοιμάσεις. Ένα πιάτο που μυρίζει θαλπωρή και μαζί με τα κεφτεδάκια μπορείς να το απολαύσεις ως κυρίως.
(*πηγή φωτογραφιών: iStock)
Συστατικά
Για τη σούπα:
- 1 1/2 κουτ. της σούπας ηλιέλαιο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1/2 κουτ. της σούπας νιφάδες τσίλι
- 100 γρ. κουσκούς
- 500 ml ζωμός λαχανικών
- 2 x 400 γρ. συσκευασμένες ντομάτες
- 150 γρ. σπανάκι
- 1/2 ματσάκι βασιλικό
- τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Για τα κεφτεδάκια:
- 500 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
- 4 κουτ. της σούπας βρώμη, λιωμένη
- 3 κουτ. του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
- 1/2 μέτριο κρεμμύδι, λιωμένο
- 2 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη
- 2 κουτ. της σούπας φρέσκος άνηθος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ετοιμάζεις τα κεφτεδάκια. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις όλα τα υλικά (φυσικά, έχεις ξεπαγώσει σωστά τον κιμά), εκτός από το σκόρδο και το γιαούρτι.
- Φοράς, τα γαντάκια σου και αρχίζεις να πλάθεις μικρές μπαλίτσες, με ομοιόμορφο σχήμα. Μόλις τα ζυμώσεις, τα τοποθετείς σε ένα ταψί με ελαφρά ραντισμένη λαδόκολλα. Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
- Παράλληλα, ετοιμάζεις τη σούπα σου. Σε μία κατσαρόλα, ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 7 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο, τις νιφάδες τσίλι για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτεις τις ντομάτες, το κουσκούς και το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζεις για 20 λεπτά ανακατεύοντας στην αρχή.
- Προσθέτεις τα κεφτεδάκια, αλατοπιπερώνεις, ρίχνεις το σπανάκι και σιγοβράζεις για 5 λεπτά.
- Μοιράζεις σε μπολάκια με τριμμένη παρμεζάνα.