Οι σούπες αποτελούν ένα από τα πιο εύκολα γεύματα που μπορείς να ετοιμάσεις. Ένα πιάτο που μυρίζει θαλπωρή και μαζί με τα κεφτεδάκια μπορείς να το απολαύσεις ως κυρίως.

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Συστατικά

Για τη σούπα:

  • 1 1/2 κουτ. της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1/2 κουτ. της σούπας νιφάδες τσίλι
  • 100 γρ. κουσκούς
  • 500 ml ζωμός λαχανικών
  • 2 x 400 γρ. συσκευασμένες ντομάτες
  • 150 γρ. σπανάκι
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό
  • τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

Για τα κεφτεδάκια:

  • 500 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
  • 4 κουτ. της σούπας βρώμη, λιωμένη
  • 3 κουτ. του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι, λιωμένο
  • 2 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουτ. της σούπας φρέσκος άνηθος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, ετοιμάζεις τα κεφτεδάκια.  Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις όλα τα υλικά (φυσικά, έχεις ξεπαγώσει σωστά τον κιμά), εκτός από το σκόρδο και το γιαούρτι.
  • Φοράς, τα γαντάκια σου και αρχίζεις να πλάθεις μικρές μπαλίτσες, με ομοιόμορφο σχήμα. Μόλις τα ζυμώσεις, τα τοποθετείς σε ένα ταψί με ελαφρά ραντισμένη λαδόκολλα. Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
  • Παράλληλα, ετοιμάζεις τη σούπα σου. Σε μία κατσαρόλα, ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 7 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο, τις νιφάδες τσίλι για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτεις τις ντομάτες, το κουσκούς και το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζεις για 20 λεπτά ανακατεύοντας στην αρχή.
  • Προσθέτεις τα κεφτεδάκια, αλατοπιπερώνεις, ρίχνεις το σπανάκι και σιγοβράζεις για 5 λεπτά.
  • Μοιράζεις σε μπολάκια με τριμμένη παρμεζάνα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις