Λατρεύεις τα ζυμαρικά και το γνωρίζω. Σήμερα προτείνω λιγκουίνι με μανιτάρια και υπέροχο φασκόμηλο. Μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Συστατικά
- 1/2 κιλό λιγκουίνι
- 50 γρ. βούτυρο
- 1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ή λιωμένο
- 2 κ.σ. φασκόμηλο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράζεις τα λιγκουίνι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- Ρίχνεις το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρεις τα μανιτάρια ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
- Προσθέτεις το σκόρδο, το φασκόμηλο και το πιπέρι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη
- Κρατάς μια κουτάλα νερό από τα ζυμαρικά και τα σουρώνεις
- Βάζεις τα λιγκουίνι και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτεις τα μανιτάρια, τον χυμό λεμονιού, την παρμεζάνα και όσο νερό χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια παχύρευστη σάλτσα
- Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και σερβίρεις