Αν δεν έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα την άσπρη φασολάδα έχω να σου πω ότι θα ξετρελαθείς με την ανάλαφρη γεύση της.
Συστατικά
- 1/2 κιλό φασόλια μουλιασμένα από υο προηγούμενο βράδυ σε νερό
- 3 λίτρα νερό
- 4 μέτρια καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε τρία κομμάτια
- 400 γρ. ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 2 φύλλα δάφνης
- 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- χυμός από 3 μέτρια λεμόνια
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις το νερό στην κατσαρόλα προσθέτεις τα φασόλια και τα βράζεις για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά
- Τα στραγγίζεις στο τρυπητό και βάζεις καθαρό νερό στην κατσαρόλα
- Τα αφήνεις να βράσουν και αφαιρείς τον αφρό που δημιουργείται
- Μόλις πάρουν δύο βράσεις προσθέτεις όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο
- Αφήνεις την φασολάδα να βράσει για 2 περίπου ώρες
- 15 λεπτά πριν την αφαιρέσεις από τη φωτιά προσθέτεις το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.