Αν δεν έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα την άσπρη φασολάδα έχω να σου πω ότι θα ξετρελαθείς με την ανάλαφρη γεύση της.

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φασόλια μουλιασμένα από υο προηγούμενο βράδυ σε νερό
  • 3 λίτρα νερό
  • 4 μέτρια καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε τρία κομμάτια
  • 400 γρ. ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • χυμός από 3 μέτρια λεμόνια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις το νερό στην κατσαρόλα προσθέτεις τα φασόλια και τα βράζεις για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά
  • Τα στραγγίζεις στο τρυπητό και βάζεις καθαρό νερό στην κατσαρόλα
  • Τα αφήνεις να βράσουν και αφαιρείς τον αφρό που δημιουργείται
  • Μόλις πάρουν δύο βράσεις προσθέτεις όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο
  • Αφήνεις την φασολάδα να βράσει για 2 περίπου ώρες
  • 15 λεπτά πριν την αφαιρέσεις από τη φωτιά προσθέτεις το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις