Το χοιρινό γίνεται τέλειο ρολό και αν προσθέσεις μυρωδικά και το συνοδεύσεις με πράσινη σαλάτα ή ρύζι δημιουργεί το ωραιότερο πιάτο.

Συστατικά

  • 2 κιλά χοιρινό μπούτι τυλιγμένο με δίχτυ (θα το βρεις έτοιμο στον κρεοπώλη σου)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
  • 500 ml μπίρα ξανθιά
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. θυμάρι τριμμένο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1/2 φλ. μέλι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1,5 λίτρο ζωμό κρέατος
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τρίβεις το χοιρινό με το σκόρδο και το τοποθετείς σε ένα πυρίμαχο σκεύος
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το θυμάρι, τη μισή μπίρα και το αλατίζεις
  • Το καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για 8 περίπου ώρες
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180° C
  • Το στραγγίζεις, βάζεις σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρεις το χοιρινό για 10 περίπου λεπτά ενώ το γυρίζεις για να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
  • Το βάζεις στο σκεύος και προσθέτεις το μέλι, τη δάφνη, πιπέρι και ζωμό τόσο ώστε να το καλύψει μέχρι τη μέση
  • Σκεπάζεις το σκεύος με το καπάκι ή ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνεις να ψηθεί για 2 ώρες τουλάχιστον
  • Με ένα πηρούνι ελέχγεις αν έχει μαλακώσει και δεν έχει αίμα
  • Το βγάζεις από τον φούρνο και με μια μεγάλη κουτάλα παίρνεις το ζωμό από το σκεύος
  • Σουρώνεις το ζωμό, τον ρίχνεις στο μπλέντερ και προσθέτεις το καρότο
  • Βράζεις το μείγμα μέχρι να δέσει και προσθετεις αλάτι, πιπέρι, λίγη μουστάρδα και το θυμάρι ανακατεύοντας καλά
  • Αφαιρούμε τους σπάγκους, κόβεις το χοιρινό και ρίχνεις από πάνω την σάλτσα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις