Μια τάρτα μήλου συνοδεύει υπέροχα τον καφέ ενώ είναι το πιο απολαυστικό κέρασμα.

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ.αλεύρι
  • 2 κ. σ.ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκο αυγού

½ κ.σ. κρύο νερό

Για τη γέμιση

  • 50γρ. βούτυρο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 5 καθαρισμένα μήλα και κομμένα σε σχήμα μισοφέγγαρου
  • ½ κ.γλ. τριμμένη κανέλλα
  • ζάχαρη άχνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ρίχνεις το βούτυρο με το αλεύρι και τα χτυπάς με το μίξερ χειρός
  • Προσθέτεις τη ζάχαρη άχνη, τον κρόκο αυγού και το νερό και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να σφίξει η ζύμη
  • Την πλάθεις σε στρογγυλό σχήμα, την σκεπάζεις με διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.Γέμιση
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνεις το βούτυρο και τη ζάχαρη ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Προσθέτεις τα μήλα και τα αφήνεις να για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας
  • Βγάζεις το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτεις την κανέλα έτσι ώστε να πάει παντού
  • Βουτυρώνεις τη φόρμα και απλώνεις τα μισά μήλα
  • Βάζεις τη ζύμη πάνω από τα μήλα και την τυλίγεις προσεχτικά στα πλάγια
  • Προθερμαίνεις το φούρνο
  • Τοποθετείς τα υπόλοιπα μήλα από πάνω και ψήνεις την τάρτα για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς
  • Αφήνεις την τάρτα να κρυώσει
  • Σερβίρεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις