Το ρυζόγαλο σου θυμίζει τις χειμωνιάτικες βραδιές των παιδικών σου χρόνων μιας και είναι το θρεπτικό γλύκισμα που έφτιαχνε η μητέρα σου συχνά. Και τώρα είναι η σειρά σου να συνεχίσεις την παράδοση.
Συστατικά
- 1 φλ.ρύζι γλασέ
- 4 φλ. νερό
- 500ml γάλα
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- κανέλα τριμμένη
- αλάτι
- ξύσμα από ένα λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε μια μικρή κατσαρόλα νερό και προσθέτεις το ρύζι και το αλάτι
- Το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
- Σε ένα ποτήρι ρίχνεις το γάλα με το κορν φλάουρ ανακατεύεις καλά και το ρίχνεις στην κατσαρόλα
- Προσθέτεις τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύεις συνεχώς με το σύρμα
- Μόλις αρχίσει να πήζει το αφαιρείς από την εστία και το μοιράζεις σε μπολ ή μικρά ποτήρια
- Πασπαλίζεις κανέλα και σερβίρεις.