Το ρυζόγαλο σου θυμίζει τις χειμωνιάτικες βραδιές των παιδικών σου χρόνων μιας και είναι το θρεπτικό γλύκισμα που έφτιαχνε η μητέρα σου συχνά. Και τώρα είναι η σειρά σου να συνεχίσεις την παράδοση.

Συστατικά

  • 1 φλ.ρύζι γλασέ
  • 4 φλ. νερό
  • 500ml γάλα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • κανέλα τριμμένη
  • αλάτι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε μια μικρή κατσαρόλα νερό και προσθέτεις το ρύζι και το αλάτι
  • Το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
  • Σε ένα ποτήρι ρίχνεις το γάλα με το κορν φλάουρ ανακατεύεις καλά και το ρίχνεις στην κατσαρόλα
  • Προσθέτεις τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύεις συνεχώς με το σύρμα
  • Μόλις αρχίσει να πήζει το αφαιρείς από την εστία και το μοιράζεις σε μπολ ή μικρά ποτήρια
  • Πασπαλίζεις κανέλα και σερβίρεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις