Τώρα που η θερμοκρασία είναι χαμηλή οι σούπες είναι το τέλειο πιάτο. Η κρεατόσουπα είναι νόστιμη, θρεπτική και κατάλληλη τόσο για μεσημεριανό όσο και βραδινό.

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι κομμένο σε μεγάλα καρέ
  • 3 κόκκαλα με μεδούλι
  • 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 5 κλωναράκια σέλινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1 σελινόριζα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κ. γ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας
  • 4  μπαχάρια
  • 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλ. κριθαράκι
  • 2 αβγά
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα και σοτάρεις το κρέας, τα καρότα, τη σελινόριζα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μίγμα μπαχαρικών, τα μπαχάρια και τη δάφνη
  • Μόλις μαλακώσουν και πάρουν χρώμα προσθέτεις το σέλινο και νερό ώστε να καλύπτει τα υλικά.
  • Ρίχνεις αλάτι και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας
  • Προσθέτεις το κριθαράκι και προσθέτεις νερό εφόσον χρειάζεται
  • Αφαιρείς από την κατσαρόλα το σέλινο, τη δάφνη και τα μπαχάρια και αφήνεις τη σούπα να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι
  • Ρίχνεις στο μούλτι τα ασπράδια και τα χτυπάς
  • Προσθέτεις τους κρόκους και το λεμόνι και 2-3 κουτάλες ζωμό από τη σούπα  και συνεχίζεις το χτύπημα
  • Ρίχνεις το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύεις καλά και γρήγορα
  • Ρίχνεις τον μαϊντανό και αφαιρείς την κατσαρόλα από τη φωτιά
  • Σερβίρεις και προσθέτεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις