Τώρα που η θερμοκρασία είναι χαμηλή οι σούπες είναι το τέλειο πιάτο. Η κρεατόσουπα είναι νόστιμη, θρεπτική και κατάλληλη τόσο για μεσημεριανό όσο και βραδινό.
Συστατικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι κομμένο σε μεγάλα καρέ
- 3 κόκκαλα με μεδούλι
- 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 5 κλωναράκια σέλινο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 1 σελινόριζα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 1 κ. γ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας
- 4 μπαχάρια
- 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 φλ. κριθαράκι
- 2 αβγά
- χυμό από 1 λεμόνι
- 3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα και σοτάρεις το κρέας, τα καρότα, τη σελινόριζα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μίγμα μπαχαρικών, τα μπαχάρια και τη δάφνη
- Μόλις μαλακώσουν και πάρουν χρώμα προσθέτεις το σέλινο και νερό ώστε να καλύπτει τα υλικά.
- Ρίχνεις αλάτι και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας
- Προσθέτεις το κριθαράκι και προσθέτεις νερό εφόσον χρειάζεται
- Αφαιρείς από την κατσαρόλα το σέλινο, τη δάφνη και τα μπαχάρια και αφήνεις τη σούπα να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι
- Ρίχνεις στο μούλτι τα ασπράδια και τα χτυπάς
- Προσθέτεις τους κρόκους και το λεμόνι και 2-3 κουτάλες ζωμό από τη σούπα και συνεχίζεις το χτύπημα
- Ρίχνεις το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύεις καλά και γρήγορα
- Ρίχνεις τον μαϊντανό και αφαιρείς την κατσαρόλα από τη φωτιά
- Σερβίρεις και προσθέτεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι