Συνταγή για σούπα μινεστρόνε

98

O καιρός θέλει ζεστή μεν αλλά χορταστική σούπα και η παραδοσιακή, ιταλική μινεστρόνε είναι η τέλεια ιδέα.

Συστατικά

  • κονσέρβα φασόλια
  • 2 κονσέρβες ντοματάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 στικ σέλερι κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε καρέ
  • 2 φέτες καπνιστό μπέικον κομμένο σε λεπτές φέτες ή καρέ
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κύβο λαχανικών
  • μερικά φύλλα από σέσκουλα
  • 100 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • παρμεζάνα σε νιφάδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στραγγίζεις τα φασόλια και τα αφήνεις στην άκρη
  • Ρίχνεις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το μπέικον για 2-3 λεπτά
  • Προσθέτεις το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι, το πράσο, την ξερή ρίγανη και το φύλλο δάφνης και τα αφήνει να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά
  • Προσθέτεις την πατάτα, τα φασόλια και τις ντομάτες σε κονσέρβα
  • Ρίχνεις σε ένα λίτρο ζεστό νερό τον κύβο λαχανικών να λιώσει και τον  προσθέτεις στη σούπα μαζί με το κοφτό μακαρονάκι
  • Ανακατεύεις καλά, σκεπάζεις το σκεύος και αφήνεις τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά
  • Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και δοκιμάζεις αν έχουν μαλακώσει οι πατάτες
  • Σερβίρεις ρίχνοντας νιφάδες παρμεζάνα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις