Συνταγή για τηγανιά

167

Συστατικά

  • 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκιές
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.σ. πάπρικα
  • 3/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρεις το χοιρινό σε δυνατή φωτιά για 5 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 5 ακόμη λεπτά γυρνώντας το κρέας ώστε να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
  • Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και σβήνεις με το κρασί
  • Χαμηλώνεις λόγο τη φωτιά, ρίχνεις την μουστάρδα και αφήνεις το κρέας να βράσει για 20 λεπτά ακόμη
  • Όταν απορροφήσει τα υγρά και μείνει μόνο το λάδι ρίχνεις ρίγανη και αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά
  • Σερβίρεις με μπόλικο λεμόνι.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις