Συστατικά
- 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκιές
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.σ. πάπρικα
- 3/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 κ.γλ. ρίγανη
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρεις το χοιρινό σε δυνατή φωτιά για 5 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 5 ακόμη λεπτά γυρνώντας το κρέας ώστε να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
- Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και σβήνεις με το κρασί
- Χαμηλώνεις λόγο τη φωτιά, ρίχνεις την μουστάρδα και αφήνεις το κρέας να βράσει για 20 λεπτά ακόμη
- Όταν απορροφήσει τα υγρά και μείνει μόνο το λάδι ρίχνεις ρίγανη και αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά
- Σερβίρεις με μπόλικο λεμόνι.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις