Το ριζότο με λεμόνι και μυρωδικά είναι κατάλληλο για κυρίως πιάτο αλλά και συνοδευτικό την Καθαρά Δευτέρα ή το weekend που έρχεται.

Συστατικά

  • 300γρ ρύζι για ριζότο
  • χυμό και ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 100-120γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα ή μεγάλο, βαθύ τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις το ρύζι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3 ανακατεύοντας
  • Ρίχνεις το κρασί ανακατεύεις και μόλις εξατμιστεί προσθέτεις το ζωμό
  • Το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει το ζωμό και να παραμείνει το ριζότο ζουμερό
  • Το αφαιρείς από τη φωτιά και ρίχνεις το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
  • Σερβίρεις ρίχνοντας από πάνω παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και φύλλα βασιλικού.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις