Το ριζότο με λεμόνι και μυρωδικά είναι κατάλληλο για κυρίως πιάτο αλλά και συνοδευτικό την Καθαρά Δευτέρα ή το weekend που έρχεται.
Συστατικά
- 300γρ ρύζι για ριζότο
- χυμό και ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 100-120γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- φύλλα βασιλικού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα ή μεγάλο, βαθύ τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις το ρύζι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3 ανακατεύοντας
- Ρίχνεις το κρασί ανακατεύεις και μόλις εξατμιστεί προσθέτεις το ζωμό
- Το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει το ζωμό και να παραμείνει το ριζότο ζουμερό
- Το αφαιρείς από τη φωτιά και ρίχνεις το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
- Σερβίρεις ρίχνοντας από πάνω παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και φύλλα βασιλικού.