Αν νηστεύεις μια μακαρονάδα με σκόρδο, ελαιόλαδο και μυρωδικά είναι η τέλεια ιδέα.
Συστατικά
- 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
- 1 ½ φλ. ελαιόλαδο
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 2 καυτερές πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ
- 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- μπούκοβο
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνεις τα μακαρόνια και τα βράζεις 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στη συσκευασία
- Πολτοποιείς το σκόρδο και το αφήνεις στην άκρη
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο για 1-2 λεπτά
- Προσθέτεις τις πιπεριές και τον μαϊντανό και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά
- Όταν βράσουν τα μακαρόνια τα σουρώνεις και τα ρίχνεις στο τηγάνι
- Ρίχνεις αλάτι και μπούκοβο και ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα
- Σερβίρεις με μια γενναία δόση παρμεζάνας.
Photo: iStock