Φακές γιαχνί με πατάτες και καρότα

161

 FUNKY COOK – FOOD BLOGGER

Φτιάχνουμε υπέροχες φακές γιαχνί με όλη τη γλύκα του καρότου και της πατάτας. Ένας εναλλακτικός και απολαυστικός τρόπος για να σερβίρουμε τα αγαπημένα μας όσπρια.

Υλικά

  • 250γρ. φακές
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 400γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 2 μεγάλα καρότα, σε ροδέλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή + μερικά φυλλαράκια φρέσκια
  • 250ml χυμό ντομάτας
  • ¼ κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Στο συγκεκριμένο πιάτο ταιριάζει πολύ το μπαχάρι, οπότε αν σας αρέσει, προσθέτετε 2 κόκκους την ώρα που σοτάρετε τις πατάτες και τα υπόλοιπα λαχανικά.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις