FUNKY COOK – FOOD BLOGGER
Φτιάχνουμε υπέροχες φακές γιαχνί με όλη τη γλύκα του καρότου και της πατάτας. Ένας εναλλακτικός και απολαυστικός τρόπος για να σερβίρουμε τα αγαπημένα μας όσπρια.
Υλικά
- 250γρ. φακές
- 2 δαφνόφυλλα
- 60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 400γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- 2 μεγάλα καρότα, σε ροδέλες
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή + μερικά φυλλαράκια φρέσκια
- 250ml χυμό ντομάτας
- ¼ κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Στο συγκεκριμένο πιάτο ταιριάζει πολύ το μπαχάρι, οπότε αν σας αρέσει, προσθέτετε 2 κόκκους την ώρα που σοτάρετε τις πατάτες και τα υπόλοιπα λαχανικά.