Ζουμερά και γευστικά τα αχλάδια είναι φρούτο εποχής και σήμερα θα φτιάξεις την τέλεια τάρτα.
Συστατικά
Τάρτα
- 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
- 120 γρ. βούτυρο
- 55 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. βανίλια
- ¼ κ.γ. αλάτι
Για την πίτα
- 8-9 αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- κανέλα σε σκόνη
Τρόπος Μαγειρέματος
Τάρτα
- Ρίχνεις σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ζυμώνεις καλά
- Προσθέτεις το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζεις το ζύμωμα
- Τυλίγεις τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα
- Την αφαιρείς από το ψυγείο την τοποθετείς σε μια μεγάλη επιφάνεια, την αλευρώνεις και την ανοίγεις σε στρογγυλό σχήμα με τον πλάστη
- Την απλώνεις σε ένα βουτυρωμένο σκεύος ή ταρτιέρα τόσο στην επιφάνεια όσο και στα πλαϊνά της
- Την ψήνεις στους 200 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά
Γέμιση
- Ρίχνεις σε ένα μπολ το τυρί, τη ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα
- Απλώνεις την κρέμα στην τάρτα και τοποθετείς από πάνω τις φέτες αχλαδιών ομοιόμορφα και τη μία δίπλα στην άλλη
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνεις την τάρτα για 45 περίπου λεπτά
- Την αφήνεις στην άκρη να κρυώσει και την μεταφέρεις στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες
- Την βγάζεις από το ψυγείο και ρίχνεις άφθονη κανέλα.