Ζουμερά και γευστικά τα αχλάδια είναι φρούτο εποχής και σήμερα θα φτιάξεις την τέλεια τάρτα.

Συστατικά

Τάρτα

  • 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 55 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Για την πίτα

  • 8-9 αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. ζάχαρη  κρυσταλλική
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • κανέλα σε σκόνη

Τρόπος Μαγειρέματος

Τάρτα

  • Ρίχνεις σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ζυμώνεις καλά
  • Προσθέτεις το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζεις το ζύμωμα
  • Τυλίγεις τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα
  • Την αφαιρείς από το ψυγείο την τοποθετείς σε μια μεγάλη επιφάνεια, την αλευρώνεις και την ανοίγεις σε στρογγυλό σχήμα με τον πλάστη
  • Την απλώνεις σε ένα βουτυρωμένο σκεύος ή ταρτιέρα τόσο στην επιφάνεια όσο και στα πλαϊνά της
  • Την ψήνεις στους 200 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά

Γέμιση

  • Ρίχνεις σε ένα μπολ το τυρί, τη ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα
  • Απλώνεις την κρέμα στην τάρτα και τοποθετείς από πάνω τις φέτες αχλαδιών ομοιόμορφα και τη μία δίπλα στην άλλη
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνεις την τάρτα για 45 περίπου λεπτά
  • Την αφήνεις στην άκρη να κρυώσει και την μεταφέρεις στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες
  • Την βγάζεις από το ψυγείο και ρίχνεις άφθονη κανέλα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις