Το κοτόπουλο συνδυάζεται τέλεια με τον αρακά και πρόκειται για ένα ελαφρύ πιάτο τόσο για μεσημεριανό όσο και βραδινό

Συστατικά

  • 600 γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κιλό αρακά
  • 1  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 πατάτες κομμένες σε μέτρια καρέ
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
  • 1 κ. γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
    ¼ κγ ζάχαρη
    Ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο σε όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα
  • Προσθέτεις τα κρεμμύδια, τον πελτέ και το σκόρδο, ανακατεύεις καλά και τα αφήνεις για 2-3 λεπτά
  • Ρίχνεις τις πατάτες και τα καρότα
  • Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις τον αρακά, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, δάφνη και 2 φλιτζάνια νερό
  • Τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου λεπτά
  • Δέκα λεπτά πριν το αφαιρέσεις από την εστία προσθέτεις τον άνηθο.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις