Το κοτόπουλο συνδυάζεται τέλεια με τον αρακά και πρόκειται για ένα ελαφρύ πιάτο τόσο για μεσημεριανό όσο και βραδινό
Συστατικά
- 600 γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κιλό αρακά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 πατάτες κομμένες σε μέτρια καρέ
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- άνηθο ψιλοκομμένο
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
- 1 κ. γ. πελτέ ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
¼ κγ ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο σε όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα
- Προσθέτεις τα κρεμμύδια, τον πελτέ και το σκόρδο, ανακατεύεις καλά και τα αφήνεις για 2-3 λεπτά
- Ρίχνεις τις πατάτες και τα καρότα
- Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις τον αρακά, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, δάφνη και 2 φλιτζάνια νερό
- Τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου λεπτά
- Δέκα λεπτά πριν το αφαιρέσεις από την εστία προσθέτεις τον άνηθο.