Συνταγή για φάβα

139

Η φάβα είναι ένα από τα παραδοσιακά και πιο γευστικά ορεκτικά και τέλεια για το σαρακοστιανό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Συστατικά

  • 250 γρ φάβα
  • 750 ml νερό
  • 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κάπαρη
  • ελιές

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεπλένεις καλά τη φάβα με κρύο νερό
  • Ρίχνεις νερό και τη φάβα σε μια κατσαρόλα και περιμένεις να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και την αφήνεις να βράσει αφαιρώντας με την τρυπητή κουτάλα τον αφρό που συγκεντρώνεται
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι και την αφήνεις να βράσει για 40 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να πιει το νερό
  • Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και 2-3 λεπτά πριν τη βγάλεις από τη φωτιά ρίχνεις το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Την βάζεις στο multi και την πολτοποιείς
  • Σερβίρεις γαρνίροντας με κρεμμύδι, ελιές και κάπαρη.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις