Η πατατοσαλάτα είναι ένα ελαφρύ πιάτο τόσο για το μεσημέρι όσο και το βράδυ και μπορείς να δημιουργήσεις την πιο γευστική αρκεί να χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλα μυρωδικά.
Συστατικά
- 1 κιλό πατάτες πλυμένες και κομμένες σε καρέ
- 1 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένα σε μικρά καρέ
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- άνηθο ψιλοκομμένο
- μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1½ κ. σ. μουστάρδα
- 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ. σ. ξίδι
- 1 κ. σ. κάππαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση βράζεις σε μέτρια φωτιά τις πατάτες για 1 περίπου ώρα
- Τις αφήνεις στο τρυπητό να στραγγίσουν
- Τις ρίχνεις στη σαλατιέρα και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι
- Ρίχνεις το αγγούρι, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε με την μεγάλη κουτάλα
- Βάεις στο multi το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξίδι και την κάπαρη και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το ντρέσινγκ
- Το ρίχνεις πάνω στη σαλάτα και σερβίρεις.