Οι φράουλες είναι και πάλι εδώ λαχταριστές και ζουμερές κι εσύ θα φτιάξεις το πιο απολαυστικό κέικ για πρωινό αλλά και συνοδευτικό του απογευματινού καφέ.

Συστατικά

  • 200 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 100 γρ φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια ή πολτοποιημένες
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 500 γρ. φαρίνα
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο μας στους 185 βαθμούς
  • Ρίχνεις στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα χτυπάς καλά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα
  • Χαμηλώνεις την ταχύτητα και προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας να χτυπάς
  • Βάζεις σε ένα μπολ το γάλα με το γιαούρτι και ανακατεύεις καλά με το σύρμα
  • Προσθέτεις στο μπολ τη φαρίνα και το μείγμα με το βούτυρο ανακατεύεις καλά
  • Ρίχνεις τις φράουλες και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Βάζεις το κέικ στη φόρμα και το ψήνεις για 45 λεπτά
  • Το αφαιρείς από τη φόρμα και περιμένεις να κρυώσει πριν το κόψεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις