Οι φράουλες είναι και πάλι εδώ λαχταριστές και ζουμερές κι εσύ θα φτιάξεις το πιο απολαυστικό κέικ για πρωινό αλλά και συνοδευτικό του απογευματινού καφέ.
Συστατικά
- 200 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 100 γρ φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια ή πολτοποιημένες
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 αυγά
- 500 γρ. φαρίνα
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο μας στους 185 βαθμούς
- Ρίχνεις στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα χτυπάς καλά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα
- Χαμηλώνεις την ταχύτητα και προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας να χτυπάς
- Βάζεις σε ένα μπολ το γάλα με το γιαούρτι και ανακατεύεις καλά με το σύρμα
- Προσθέτεις στο μπολ τη φαρίνα και το μείγμα με το βούτυρο ανακατεύεις καλά
- Ρίχνεις τις φράουλες και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Βάζεις το κέικ στη φόρμα και το ψήνεις για 45 λεπτά
- Το αφαιρείς από τη φόρμα και περιμένεις να κρυώσει πριν το κόψεις.