Ο μπακαλιάρος είναι θρεπτικός και γευστικός και σήμερα θα φτιάξεις τις πιο απολαυστικές κροκέτες.

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου καλά ξαλμυρισμένο
  • 4 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 90 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνεις τον μπακαλιάρο και τις πατάτες και τα αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν
  • Κρατάς στην άκρη 200 ml από το νερό
  • Βάζεις στο μπλέντερ τον μπακαλιάρο, τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάς για 3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο από το νερό που έχεις κρατήσεις
  • Καλύπτεις το μείγμα με διάφανη μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες
  • Πλάθεις μικρά μπαλάκια, ρίχνεις λάδι ώστε να καλυφθεί το 1/3 στο τηγάνι και περιμένεις να κάψει
  • Ρίχνεις τις κροκέτες και τις τηγανίζεις για 3 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Τις αφαιρείς από το τηγάνι μία-μία και τα ακουμπάς σε χαρτί κουζίνας.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις