Τα σπαράγγια είναι λαχανικό της εποχής και μπορείς να δημιουργήσεις την πιο γευστική, θρεπτική και υγιεινή σούπα.
Συστατικά
- 600 γρ. σπαράγγια
- 3-4 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά καρέ
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- βασιλικό
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις καλά τα σπαράγγια, τα καθαρίζεις από τις ίνες και κόβεις τις άκρες τους
- Ρίχνεις το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρεις τα σπαράγγια και τις πατάτες για 10 περίπου λεπτά
- Τα σβήνεις με το κρασί και τα αφήνεις να βράσουν για 5-6 λεπτά
- Προσθέτεις το ζωμό και συνεχίζεις το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν
- Τα αφαιρείς από τη φωτιά και περιμένετε λίγο να γίνουν χλιαρά
- Τα βάζεις στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να πάρουν τη μορφή κρέμας
- Ρίχνεις τη σούπα και πάλι στην καρσαρόλα, προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος και την αφήνεις να πάρει μία βράση
- Είναι έτοιμη και σερβίρεται ζεστή με μερικά φύλλα βασιλικού