Αν θέλεις να αποφύγεις το κρέας και τον κιμά μέχρι το Πάσχα αλλά αγαπάς πολύ το παστίτσιο σήμερα θα φτιάξεις το πιο λαχταριστό με λαχανικά και τυριά.

Συστατικά

  • 500 γρ. Παστίτσιο Νο2
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά σε μικρά καρέ
  • 2 μελιτζάνες κομμένη σε μικρά καρέ
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά καρέ
  • 300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
  • ½ κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις τις μελιτζάνες, αλάτι και πιπέρι και σοτάρεις 8 περίπου λεπτά
  • Ρίχνεις τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια και συνεχίζεις το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτα
  • Προσθέτεις ρίγανη, θυμάρι και πάπρικα και τα αφήνεις για 2 ακόμη λεπτά
  • Σε μία δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις το λάδι της μπεσαμέλ και το αλεύρι και ανακατεύεις συνεχώς με το σύρμα για 3 περίπου λεπτά
  • Ρίχνεις σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα
  • Μόλις ρίξεις όλο το γάλα προσθέτεις λίγο αλάτι, το τυρί, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και συνεχίζεις να ανακατεύεις μέχρι να πήξει και να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ
  • Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτεις το κεφαλοτύρι ανακατεύοντας για να ενσωματωθεί
  • Βράζεις τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στην συσκευασίας
  • Σουρώνεις τα ζυμαρικά και λαδώνεις ένα πυρίμαχο σκεύος
  • Ρίχνεις στη βάση του 2 μεγάλες κουταλιές μπεσαμέλ και στρώνεις από πάνω τα ζυμαρικά
  • Τα ανακατεύεις για να αναμειχθούν και απλώνεις από πάνω τα λαχανικά
  • Ρίχνεις μία στρώση μπεσαμέλ πάνω από τα λαχανικά και στη συνέχεια το κεφαλοτύρι και την τριμμένη φρυγανιά
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνεις το παστίτσιο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
  • Το αφήνεις έξω από το φούρνο για 10-15 λεπτά πριν σερβίρεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις