Η πίτσα είναι πάντα μία καλή ιδέα τόσο για μεσημεριανό όσο και για βραδινό και σήμερα θα φτιάξεις την πιο υγιεινή εκδοχή της με σπανάκι και μοτσαρέλα.
Συστατικά
- 370γρ. κατεψυγμένη ζύμη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- 200γρ. σπανάκι πλυμένο καλά και στραγγισμένο
- 225γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.σ. βασιλικό, ρίγανη, δεντρολίβανο και θυμάρι μαζί
- 1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.γλ. αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Λαδώνεις ένα ταψί και απλώνεις τη ζύμη
- Την ψήνεις για 10 περίπου λεπτά και όταν την βγάλεις από το φούρνο ρίχνεις αλάτι και απλώνεις ελαιόλαδο με ένα πινέλο
- Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
- Προσθέτεις το σπανάκι, ανακατεύεις και το αφήνεις για 5 περίπου λεπτά
- Ρίχνεις το τυρί κρέμα, λίγο αλάτι, το μίγμα των αρωματικών, ανακατεύεις συνεχώς και τα αφήνεις να πάρουν μία βράση
- Απλώνεις το μίγμα από την κατσαρόλα πάνω στη ζύμη ομοιόμορφα και προσθέτεις τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα
- Ψήνεις την πίτσα για 5 περίπου λεπτά και σερβίρεις.