Τα τσουρέκια χρειάζονται υπομονή αλλά είναι το ωραιότερο Πασχαλινό γλυκό. Ακολουθείς πιστά τα βήματα για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα, μαστιχωτά, αφράτα και με τέλειο άρωμα.

Συστατικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αποκλειστικά για τσουρέκια
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.γ. μαγιά ξερή
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα
  • 1/4 κ.γ. μαχλέπι
  • 3 αυγά
  • 1/2 κούπα χλιαρό γάλα
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο κομμένο κομμένο σε μικρά καρέ
  • 2 κρόκους
  • 2 κ.σ. νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις στο μίξερ τα 50 γρ. ζάχαρη, τη μαγιά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα και τα χτυπάς για 10-15 λεπτά
  • Βάζεις την υπόλοιπη ζάχαρη, το μαχλέπι και τη μαστίχα στο multi και τα χτυπάς καλά
  • Προσθέτεις στο μίξερ το αλεύρι, το μείγμα από το multi και συνεχίζεις το χτύπημα 
  • Προσθέτεις τα αυγά, το αλάτι και το βούτυρο και τα χτυπάς για 15 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα 
  • Αλείφεις με λάδι ένα μεγάλο μπολ και βάζεις  τη ζύμη 
  • Τη σκεπάζεις με μια πετσέτα και την αφήνεις 1-2 ώρες μέχρι να φουσκώσει 
  • Την χωρίζεις σε 4 κομμάτια και τα πλάθεις με τα χέρια σου δίνοντας το σχήμα μιας μεγάλης λωρίδας  
  • Κάνεις τη λωρίδα πλεξούδα
  • Απλώνεις λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετείς την πλεξούδα
  • Σκεπάζεις και πάλι τα τσουρέκια με μια πετσέτα και τα αφήνεις για 40 περίπου λεπτά
  • Αραιώνεις του κρόκους στο νερό και αλείφεις τα τσουρέκια με ένα πινέλο
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170°C και τα ψήνεις για μισή περίπου ώρα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις