Τα παντζάρια είναι της εποχής και συνδυάζονται τέλεια με το ρόδι. Θα φτιάξεις την πιο λαχταριστή και δροσερή σαλάτα το weekend που έρχεται με συστατικά που αποτοξινώνουν τον οργανισμό.

Συστατικά

  • 1 κιλό παντζάρια βρασμένα, καθαρισμένα και  κομμένα σε μικρά καρέ
  • 3 καρότα κομμένα σε μικρές ροδέλες
  • 1 κ.σ. σπόρους ροδιού
  • 1 κ.σ. καρύδια,Για το ντρέσινγκ
  • 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1/2  κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γλ. δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι
    1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό βράζεις τα παντζάρια (χωρίς τα φύλλα) και τα αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν
  • Τα αφαιρείς από τη φωτιά και τα καθαρίζεις καλά
  • Τα βάζεις στο τρυπητό και περιμένεις για λίγο μέχρι να κρυώσουν
  • Τα κόβεις και τα βάζεις στη σαλατιέρα
  • Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα
  • Σε ένα μικρό μπολ βάζεις τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Βάζεις το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και σερβίρεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις