Τα παντζάρια είναι της εποχής και συνδυάζονται τέλεια με το ρόδι. Θα φτιάξεις την πιο λαχταριστή και δροσερή σαλάτα το weekend που έρχεται με συστατικά που αποτοξινώνουν τον οργανισμό.
Συστατικά
- 1 κιλό παντζάρια βρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά καρέ
- 3 καρότα κομμένα σε μικρές ροδέλες
- 1 κ.σ. σπόρους ροδιού
- 1 κ.σ. καρύδια,Για το ντρέσινγκ
- 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 2 κ.σ. μπαλσάμικο
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γλ. δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό βράζεις τα παντζάρια (χωρίς τα φύλλα) και τα αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν
- Τα αφαιρείς από τη φωτιά και τα καθαρίζεις καλά
- Τα βάζεις στο τρυπητό και περιμένεις για λίγο μέχρι να κρυώσουν
- Τα κόβεις και τα βάζεις στη σαλατιέρα
- Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα
- Σε ένα μικρό μπολ βάζεις τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Βάζεις το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και σερβίρεις.