Συνταγή για κοτόπουλο με μοτσαρέλα και μανιτάρια

53

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

Το κοτόπουλο είναι super θρεπτικό και σήμερα θα το συνδυάσεις με λαχταριστή μοτσαρέλα και υγιεινά μανιτάρια σε ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει όλη την οικογένεια.

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 15 μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 ποτήρι ζωμό κότας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε ένα βαθύ τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο
  • Προσθέτεις τα μανιτάρια, ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και τα αφήνεις για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
  • Ρίχνεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό
  • Τα ανακατεύεις και τα αφήνεις για 3-4 λεπτά
  • Αφαιρείς τα μανιτάρια από το τηγάνι, τα τοποθετείς στο ταψί και τα αφήνεις στην άκρη
  • Βάζεις στο τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο για 5 περίπου λεπτά ενώ τα γυρίζεις για να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές
  • Προσθέτεις το κρασί, το ζωμό και την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις να βράσει για 5 περίπου λεπτά
  • Τοποθετείς το κοτόπουλο στο ταψί και ρίχνεις από πάνω τη μοτσαρέλα
  • Το ψήνεις για 10 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς και το σερβίρεις ζεστό.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις