Συνταγή για τάρτα με ανθότυρο

53

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

Η αλμυρή τάρτα είναι το τέλειο σνακ κι αν προσέχεις τη διατροφή σου το ανθότυρο είναι η τέλεια επιλογή.

  • 1 φρέσκο φύλλο ζύμης για τάρτες
  • 400γρ. ανθότυρο λιωμένο
  • 3 κ. σ. παρμεζάνα
  • 5 κ. σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αβγά (ξεχωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια)
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αφήνεις τη ζύμη εκτός ψυγείου για μισή περίπου ώρα έτσι ώστε να πάρει τη θερμοκρασία του δωματίου
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βουτυρώνεις το ταψί και απλώνεις τη ζύμη καλύπτοντας και τα πλαϊνά μέρη
  • Αν προεξέχει από το ταψί την κόβεις και στη συνέχεια την τρυπάς με ένα πηρούνι
  • Την ψήνεις για 20 περίπου λεπτά
  • Την αφαιρείς από το φούρνο και την αφήνεις στην άκρη
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα
  • Σε ένα δεύτερο μπολ βάζεις το ανθότυρο, το γιαούρτι, τους κρόκους των αβγών και πιπέρι και ανακατεύεις με τα χέρια
  • Ρίχνεις το μείγμα με τη φέτα στη μαρένγκα και ανακατεύεις απαλά
  • Απλώνεις τη γέμιση στην τάρτα, ρίχνεις από πάν την παρμεζάνα και την ψήνεις για 35 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις