BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ
Μια λαχταριστή μακαρονάδα είναι η καλύτερη ιδέα ειδικά τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις να μείνεις στην κουζίνα για ώρα και σήμερα θα δημιουργήσεις την πιο εμπνευσμένη με μελιτζάνες που είναι λαχανικό της εποχής.
- 1/2 κιλό spaghetti
- 4 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε μικρά καρέ
- 1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. ελιές χωρίς το κουκούτσι ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. κάππαρη
- 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις αρκετό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τηγανίζεις τις μελιτζάνες σε δυαντή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
- Τις αφαιρείς με την τρυπητή κουτάλα και τις βάζεις σε ένα πιάτο που έχεις στρώσει προηγουμένως απορροφητικό χαρτί
- Κρατάς 5 κ.σ. ελαιόλαδο από την κατσαρόλα, το ζεσταίνεις και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά
- Ρίχνεις τις ελιές, την κάππαρη, το μαϊντανό και τις μελιτζάνες
- Ανακατεύεις καλά με την ξύλινη ξκουτάλα και την αφαιρείς απο την εστία
- Βράζεις τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- Τα στραγγίζεις και είτε τα ρίχνεις μέσα στη σάλτσα είτε απλώνεις τη σάλτσα από πάνω ιδανικά με τριμμένη φέτα.