BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ
Τα μπιφτέκια είναι το αγαπημένο πιάτο όλης της οικογένειας και αν τα θέλεις ακόμη πιο υγιεινά και ελαφριά θα τα φτιάξεις με κιμά από γαλοπούλα.
Συστατικά
- 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
- 250 γρ. ψωμί του τόστ, μουλιασμένο σε γάλα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2-3 μέτρια καρότα τριμμένο
- 4 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ξύσμα από 1 μέτριο λεμόνι
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι και το καρότο σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις τον μαϊντανό και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη ανακατεύοντας
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Πλάθεις καλά τον κιμά με τα χέρια σου
- Τρίβεις καλά τις φέτες του τοστ
- Στο μπολ με τον κιμά προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνεις καλά τα μπιφτέκια μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Τα πλάθεις σε στρογγυλό σχήμα και τα τηγανίζεις για 1-2 λεπτά
- Στη συνέχεια θα βάζεις σε ένα ταψί και τα ψήνεις για 20 περίπου λεπτά
- Τα σερβίρεις ζεστά