Η μαρμελάδα είναι τέλεια για το πρωινό το δικό σου αλλά και των παιδιών. Και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να χρησιμοποιείς συσκευασμένες όταν μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα με τα αγαπημένα σου φρούτα. Όπως είναι τα πορτοκάλια πλούσια σε βιταμίνη C και super υγιεινά.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις τα πορτοκάλια και το λεμόνι και τα βάζεις σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό.
- Τα αφήνεις να βράσουν για 10-15 λεπτά.
- Τα βγάζεις και γεμίζεις πάλι την κατσαρόλα με νερό. Όταν βράσει ρίχνεις και πάλι τα φρούτα μέσα. Επαναλαμβάνεις μία ακόμη φορά. Είναι ο μόνος τρόπος να ξεπικρίσουν.
- Κόβεις τα πορτοκάλια στη μέση και τα καθαρίζεις από τα κουκούτσια.
- Τα βάζεις στο μπλέντερ και τα πολτοποιείς
- Βάζεις στην κατσαρόλα το νερό κα προσθέτεις τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλα.
- Αφήνεις τη μαρμελάδα να βράσει για μισή περίπου ώρα σε μέτρια μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να μην κολλήσει.
- Λίγο πριν σβήσεις το μάτι προσθέτεις το χυμό λεμονιού.Μόλις πήξει η μαρμελάδα πορτοκάλι, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε τη μαρμελάδα πορτοκάλι να κρυώσει και γεμίζουμε τα βάζα.