Ριζότο με αρακά και φέτα

Γλυκός και αρωματικός, ο αρακάς ταιριάζει απίθανα σε ριζότο.

84

ΒΥ Νένα Ισμυρνόγλου

15′ προετοιμασία 25′ μαγείρεμα Σύνολο: 40′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το ριζότο με αρακά και φέτα, σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τον αρακά και το καρότο για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γυαλίσει.
  3. Σβήνουμε με το μισό ποτό και ανακατεύουμε να απορροφηθεί.
  4. Ρίχνουμε τον ζωμό με κουτάλα, σε δόσεις, ανακατεύοντας και προσθέτοντας την επόμενη δόση όταν η προηγούμενη έχει απορροφηθεί.
  5. Όταν ρίξουμε τον μισό ζωμό, ρίχνουμε το ξύσμα και αλάτι και ανακατεύουμε.
  6. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ρίχνοντας τον υπόλοιπο ζωμό (μπορεί να μη χρειαστεί όλος), με τον ίδιο τρόπο, μέχρι το ριζότο να γίνει και να χυλώσει. Η συνολική διαδικασία διαρκεί 18-22 λεπτά, ανάλογα με το ρύζι.
  7. Ρίχνουμε τότε το υπόλοιπο ποτό, τα δύο είδη φέτας, την παρμεζάνα, το υπόλοιπο βούτυρο και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά να μισολιώσουν τα τυριά και σερβίρουμε το ριζότο με αρακά και φέτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 169.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις