ΒΥ Νένα Ισμυρνόγλου
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για το ριζότο με αρακά και φέτα, σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τον αρακά και το καρότο για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γυαλίσει.
- Σβήνουμε με το μισό ποτό και ανακατεύουμε να απορροφηθεί.
- Ρίχνουμε τον ζωμό με κουτάλα, σε δόσεις, ανακατεύοντας και προσθέτοντας την επόμενη δόση όταν η προηγούμενη έχει απορροφηθεί.
- Όταν ρίξουμε τον μισό ζωμό, ρίχνουμε το ξύσμα και αλάτι και ανακατεύουμε.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ρίχνοντας τον υπόλοιπο ζωμό (μπορεί να μη χρειαστεί όλος), με τον ίδιο τρόπο, μέχρι το ριζότο να γίνει και να χυλώσει. Η συνολική διαδικασία διαρκεί 18-22 λεπτά, ανάλογα με το ρύζι.
- Ρίχνουμε τότε το υπόλοιπο ποτό, τα δύο είδη φέτας, την παρμεζάνα, το υπόλοιπο βούτυρο και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά να μισολιώσουν τα τυριά και σερβίρουμε το ριζότο με αρακά και φέτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 169.