Ήρθε η στιγμή για τα γεμιστά, ζουμερά και γευστικά πρόκειται για το πιάτο που σηματοδοτεί την αρχή του καλοκαιριού.
- 3 μέτριες, πράσινες πιπεριές
- 6 μέτριες, ώριμες και στρογγυλές ντομάτες
- 3 κολοκυθάκια στρογγυλά ή κοντά
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
- 1 φλιτζάνι ρύζι τύπου καρολίνα
- 1/2 φλιτζάνι κουκουνάρια, καβουρδισμένα
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. της σούπας πάπρικα, χοντροτριμμένη
- 1 κουτ. της σούπας ρίγανη
- 3 κουτ. της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 3 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
- μερικές πατάτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αδειάζεις τα λαχανικά.
- Στις ντομάτες και τα κολοκυθάκια, κόβεις μια φέτα από την πλευρά του κοτσανιού και με ένα κουταλάκι αδειάζεις το εσωτερικό και το ψιλοκόβεις.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Προσθέτεις το ρύζι και το ανακατεύουμε μια, δυο φορές.
- Ρίχνεις το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια, τη μισή ποσότητα από τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, το καρότο, τη ρίγανη και την πάπρικα.
- Αφήνεις τα υλικά στο τηγάνι να μαγειρευτούν 3-4 λεπτά και σβήνεις με ένα φλιτζάνι νερό.
- Απομακρύνεις από τη φωτιά και προσθέτεις το βασιλικό και το δυόσμο.
- Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 C, τοποθετείς τα λαχανικά σε ένα μέτριο ταψί και πασπαλίζεις το εσωτερικό με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
- Γεμίζεις τα λαχανικά με το μείγμα του τηγανιού και τα σκεπάζεις.
- Περιχύνεις το υπόλοιπο ταψί με το ελαιόλαδο και την τριμμένη ντομάτα και πασπαλίζεις με την τριμμένη φρυγανιά.
- Κόβεις μερικές πατάτες σε κυδωνάτο σχήμα και τις προσθέτεις.
- Ψήνεις για 1 ώρα περίπου, ώσπου τα λαχανικά να μαραθούν.