Τα φρέσκα φασολάκια έχουν ξεμυτήσει στην αγορά και εμείς βρίσκουμε πρωτότυπους τρόπους να τα μαγειρέψεις. Προσθέτουμε απολαυστικό κεφαλοτύρι σε κύβους, χυμό λεμόνι και τραγανά καρύδια. Απλά απολαυστικό…
Τα φρέσκα φασολάκια έχουν ξεμυτήσει στην αγορά και εμείς βρίσκουμε πρωτότυπους τρόπους να τα μαγειρέψεις. Προσθέτουμε απολαυστικό κεφαλοτύρι σε κύβους, χυμό λεμόνι και τραγανά καρύδια. Απλά απολαυστικό…
- 200 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
- 400 γρ. φρέσκα φασολάκια
- 100 γρ. καρύδια καθαρισμένα και κομμένα στα δύο
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1/2 λεμόνι
- 45 φυλλαράκια δυόσμο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε αντικολλητικό σκεύος βάλε ελάχιστο ελαιόλαδο και πέρασε το τυρί να πάρει χρώμα, χωρίς όμως να λιώσει. Βγάλε σε αντικολλητικό χαρτί.
- Βάλε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ρίξε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να γυαλίσει. Πρόσθεσε και το σκόρδο και στη συνέχεια βάλε τα φασολάκια. Γύρισε με ξύλινη κουτάλα να μαλακώσουν.
- Πρόσθεσε τα καρύδια και το τυρί και τέλος ρίξε το χυμό από μισό λεμόνι. Χαμήλωσε τη φωτιά στο μισό και σκέπασε την κατσαρόλα. Άφησε το φαγητό σου να σιγοβράσει για 20′ λεπτά.
- Λίγο πριν κατεβάσεις από τη φωτιά, πρόσθεσε το δυόσμο και το πιπέρι και ανακάτεψε.
Tip
Αν παρατήρησες δεν βάζουμε καθόλου αλάτι στο φαγητό, κυρίως λόγω του αλμυρού τυριού και του λεμονιού.