Υλικά
1 ½ φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνια κέτσαπ
½ φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί
½ φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας Worcestershire (Worcester ή γούστερ) sauce
2 ½ κουταλιές της σούπας ξηρή μουστάρδα
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 σταγόνες καυτερής σάλτσας
Εκτέλεση
Συνδυάστε την καστανή ζάχαρη, την κέτσαπ, το ξύδι, το νερό και τη σάλτσα Worcestershire σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε μουστάρδα, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και σάλτσα καυτερής πιπεριάς. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.
Για πιο έντονη γεύση και καλύτερη υφή, ρίξτε τη σάλτσα σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Φέρτε τη σε βρασμό σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Αφήστε τη να κρυώσει πριν τη γεμίσετε σε ένα επανασφραγιζόμενο δοχείο (θα χωρέσει ακριβώς σε ένα μπουκάλι κέτσαπ). Αποθηκεύστε την στο ψυγείο.
Μειώστε την καστανή ζάχαρη για να την κάνετε λιγότερο γλυκιά ή προσθέστε περισσότερο Worcestershire για περισσότερη αίσθηση «steak sauce».