Συνταγή για μαρμελάδα κεράσι

143

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

Τα κεράσια είναι στην εποχή τους και η μαρμελάδα που θα φτιάξεις με το πιο λαχταριστό φρούτο του καλοκαιριού απλά υπέροχη.

  • 1 κιλό κεράσια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 2 στικ κανέλας
  • 2 κ.γ. χυμό από λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις πολύ καλά τα κεράσια και τα αφήνεις στο τρυπητό να στεγνώσουν
  • Αφαιρείς τα κουκούτσια
  • Τα πολτοποιείς στο multi
  • Τα τοποθετείς σε μια κατσαρόλα, προσθέτεις τη ζάχαρ και τα αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και ρίχνεις το νερό, την κανέλα
  • Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις το λεμόνι
  • Όταν μαλακώσει και βράσει καλά η μαρμελάδα την αφαιρείς από τη φωτιά και την αφήνεις για 12 ώρες περίπου πριν την μοιράσεις στα βάζα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις