BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ
Τα κεράσια είναι στην εποχή τους και η μαρμελάδα που θα φτιάξεις με το πιο λαχταριστό φρούτο του καλοκαιριού απλά υπέροχη.
Συστατικά
- 1 κιλό κεράσια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 100 γρ. νερό
- 2 στικ κανέλας
- 2 κ.γ. χυμό από λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις πολύ καλά τα κεράσια και τα αφήνεις στο τρυπητό να στεγνώσουν
- Αφαιρείς τα κουκούτσια
- Τα πολτοποιείς στο multi
- Τα τοποθετείς σε μια κατσαρόλα, προσθέτεις τη ζάχαρ και τα αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και ρίχνεις το νερό, την κανέλα
- Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις το λεμόνι
- Όταν μαλακώσει και βράσει καλά η μαρμελάδα την αφαιρείς από τη φωτιά και την αφήνεις για 12 ώρες περίπου πριν την μοιράσεις στα βάζα.