BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ
Τα λαζάνια είναι ένα από τα πιο απολαυστικά και χορταστικά ζυμαρικά και σήμερα θα τα συνδυάσεις με σπανάκι και φέτα.
Συστατικά
- 16 φύλλα λαζάνια
- 1/2 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό φέτα θρυμματισμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. γάλα
- 3 αυγά
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σου
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά
- Προσθέτεις το σπανάκι και συνεχίζεις το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει και να πιει τα υγρά ειδικά αν είναι φρέσκο
- Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι, το αφαιρείς από τη φωτιά, το βάζεις σε ένα μπολ και το αφήνεις στην άκρη
- Λαδώνεις ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και στρώνεις μια τρία λαζάνια
- Απλώνεις το 1/3 από το σπανάκι αρχικά και το 1/3 από τη φέτα στη συνέχεια
- Επαναλαμβάνεις με τις υπόλοιπες στρώσεις
- Η τελευταία στρώση είναι τα 3 λαζάνια που έχουν μείνει
- Σε ένα μπολ ρίχνεις το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά και τα χτυπάς καλά
- Ρίχνεις το μείγμα στα λαζάνια έτσι ώστε να πάει παντού
- Προσθέτεις από πάνω το κίτρινο τυρί και προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Τα αφήνεις να ψήσουν για 40 περίπου λεπτά.