Συνταγή για λαζάνια με σπανάκι και φέτα

87

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

Τα λαζάνια είναι ένα από τα πιο απολαυστικά και χορταστικά ζυμαρικά και σήμερα θα τα συνδυάσεις με σπανάκι και φέτα.

Συστατικά

  • 16 φύλλα λαζάνια
  • 1/2 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σου
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά
  • Προσθέτεις το σπανάκι και συνεχίζεις το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει και να πιει τα υγρά ειδικά αν είναι φρέσκο
  • Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι, το αφαιρείς από τη φωτιά, το βάζεις σε ένα μπολ και το αφήνεις στην άκρη
  • Λαδώνεις ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και στρώνεις μια τρία λαζάνια
  • Απλώνεις το 1/3 από το σπανάκι αρχικά  και το 1/3 από τη φέτα στη συνέχεια
  • Επαναλαμβάνεις με τις υπόλοιπες στρώσεις
  • Η τελευταία στρώση είναι τα 3 λαζάνια που έχουν μείνει
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά και τα χτυπάς καλά
  • Ρίχνεις το μείγμα στα λαζάνια έτσι ώστε να πάει παντού
  • Προσθέτεις από πάνω το κίτρινο τυρί και προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Τα αφήνεις να ψήσουν για 40 περίπου λεπτά.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις