Συστατικά
Για την κρέμα θα χρειαστείς
- 450 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζεις σε μέτρια φωτιά
- Μόλις πάρει την πρώτη βράση ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα ώστε να λιώσει η ζάχαρη
- Αφήνεις το μείγμα να βράσει μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας και το αποσύρεις από την εστία
- Το αδειάζεις σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το ανακινείς ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια
- Ρίχνεις σε μια μεσαία κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα βράζεις σε μέτρια φωτιά
- Ανακατεύεις καλά μέχρι να πάρει μια βράση, το αποσύρεις από την εστία, το καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις στην άκρη για μισή περίπου ώρα
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 130 βαθμούς
- Βάζεις σε ένα μπολ τα αυγά, τον έναν επιπλέον κρόκο και τη ζάχαρη και ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα
- Προσθέτεις το γάλα και ανακατεύεις πολύ καλά
- Ρίχνεις το στο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζεις από πάνω την καραμέλα
- Γεμίζεις ένα μεγάλο ταψί με νερό μέχρι τη μέση και τοποθετείς το πυρίμαχο σκεύος
- Αφήνεις την κρεμ καραμελέ να ψηθεί για 1 περίπου ώρα
- Αφαιρείς το πυρίμαχο σκεύος και το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει εντελώς
- Στη συνέχεια την βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα
- Την γυρίζεις πάνω σε μία μεγάλη πιατέλα και σερβίρεις.