Έχεις συνδέσει τα κεφτεδάκια με τα καλοκαιρινά μεσημέρια στο σπίτι ή σε ταβερνάκια του αγαπημένου σου νησιού. Θα φτιάξεις τα πιο λαχταριστά με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά που θα συνοδεύσεις με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.
Συστατικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό και πολύ καλά στραγγισμένο
- 2 αυγά
- 2 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα
- 1 κ. γ. φύλλα δυόσμου
- 1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλεύρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Σάλτσα
- 12 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ, τον κιμά, το ψωμί τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, τη ρίγανη, τα αυγά, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Ζυμώνεις καλά για 5 τουλάχιστον λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
- Γεμίζεις μέχρι τη μέση με λάδι ένα μεγάλο τηγάνι
- Πλάθεις τα κεφτεδάκια με τα χέρια σου, τα αλευρώνεις και τα ρίχνεις προσεχτικά στο τηγάνι για 5-6 λεπτά
- Τα γυρνάς ώστε να πάρουν χρώμα
- Τα τοποθετείς σε ένα μεγάλο πιάτο όπου έχεις στρώσει προηγουμένως χαρτί κουζίνας που θα απορροφήσει το λάδι
- Ρίχνεις το ελαιόλαδο στο τηγάνι και το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά
- Σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά και προσθέτεις τις ντομάτες, τα μυρωδικά αλάτι και πιπέρι
- Ρίχνεις στη σάλτσα τον πελτέ, ανακατεύεις και την αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις τα κεφτεδάκια και ανακινείς λιγάκι το τηγάνι ώστε να καλυφθούν με τη σάλτσα πριν το αποσύρεις
- Τα σερβίρεις ζεστά με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές