Συνταγή για ζυμαρικά με παντζάρια και φέτα

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

84

Τα ζυμαρικά είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση τόσο για το μεσημέρι όσο και το βραδινό κι αν θέλεις να είσαι δημιουργική θα τα συνδυάσεις με θρεπτικά παντζάρια και φέτα.

  • 1/2 κιλό ζυμαρικά (κατά προτίμηση πέννες)
  • 300 γρ. βρασμένα παντζάρια (μόνο το κόκκινο μέρος)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο
  •  1 κ.γ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • χυμό από ½ λάιμ ή λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράζεις τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάς 1/2 φλιτζάνι από το νερό
  • Ρίχνεις στο μπλέντερ τα παντζάρια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το πιπέρι και τα χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Θρυμματίζεις τη φέτα, τη βάζεις σε ένα μπολ και προσθέτεις, το μαϊντανό, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύεις καλά
  • Σουρώνεις τα ζυμαρικά, τα ρίχνεις και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτεις τη σος παντζαριού και μερικές κουταλιές από το νερό που κράτησε
  • Σερβίρεις και ρίχνεις από πάνω το μείγμα με τη φέτα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις