Συνταγή για αλμυρό κέικ με ελιές, κολοκύθι και μπέικον

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

117

Έχεις συνδέσει το κέικ με τον καφέ ή το τσάι σου που σημαίνει γλυκό. Σήμερα θα φτιάξεις το πιο νόστιμο αλμυρό με ελιές, κολοκύθια και μπέικον. Ένα σνακ για το γραφείο ή το σχολείο.

  • 300 γρ κολοκυθάκια τριμμένα
  • 3 αυγά 
  • 100 γρ μπέικον κομμένα σε μικρά καρέ
  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml γάλα πλήρες 
  • 60 γρ κασέρι τριμμένο
  • 60 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. ελιές χωρίς τα κουκούτσια και κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1/2 κγ ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις τα τριμμένα κολοκύθια στο σουρωτήρι, ρίχνεις αλάτι και τα αφήνεις να στραγγίξουν
  • Ρίχνεις σε ένα μικρό τηγάνι μια κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρεις το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα
  • Το αφαιρείς και το αφήνεις στην άκρη
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς πολύ καλά τα αυγά με το σύρμα
  • Προσθέτεις ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Σε ένα καθαρό μπολ ρίχνεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα και τα ανακατεύεις καλά
  • Προσθέτεις τα κολοκύθια αφού τα έχεις στραγγίξει πολύ καλά με τα χέρια σου, μαζί με τα τριμμένα τυριά, το μπέικον και τις ελιές
  • Ανακατεύεις πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν
  • Αλευρώνεις και βουτυρώνεις μια φόρμα για κέικ και αδειάζεις το μείγμα
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνεις το κέικ για 50-55 περίπου λεπτά
  • Το αφήνεις να κρυώσεις, το βγάζεις από τη φόρμα και σερβίρεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις