Συνταγή για ζυμαρικά με μπρόκολο

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

191

Τα ζυμαρικά είναι πάντα μια καλή ιδέα κι αν τα συνδυάζεις με υγιεινό μπρόκολο δημιουργείς το πιο ανάλαφρο, καλοκαιρινό πιάτο σε ελάχιστο χρόνο.

  • 1/2 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σου
  • 1 μικρό μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκέτα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Γεμίζεις μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και περιμένεις να βράσει
  • Ρίχνεις αλάτι και το μπρόκολο και το αφήνεις να βράσουν για 3-4 λεπτά
  • Το αφαιρείς με την τρυπητή κουτάλα και το αφήνεις στην άκρη
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βάζεις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμύδι για 5 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις το μπρόκολο, πιπέρι και αλάτι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3 ακόμη λεπτά
  • Βράζεις τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας κρατώντας στο τέλος ένα φλ.από το νερό τους
  • Στην κατσαρόλα με το μπρόκολο ρίζεις το σκόρδο, το λεμόνι και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύεις και τα αφύηνεις να βράσουν γιθα 1-2 λεπτά
  • Σουρώνεις τα ζυμαρικά, τα βάζεις και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτεις τη σως με το μπρόκολο και την παρμεζάνα
  • Αν χρειαστεί ρίχνεις 1 φλ. από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια
  • Ανακατεύεις για 1 λεπτό μέχρι να δέσει η σως και σερβίρεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις