Τα ζυμαρικά είναι πάντα μια καλή ιδέα κι αν τα συνδυάζεις με υγιεινό μπρόκολο δημιουργείς το πιο ανάλαφρο, καλοκαιρινό πιάτο σε ελάχιστο χρόνο.
Συστατικά
- 1/2 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σου
- 1 μικρό μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκέτα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και περιμένεις να βράσει
- Ρίχνεις αλάτι και το μπρόκολο και το αφήνεις να βράσουν για 3-4 λεπτά
- Το αφαιρείς με την τρυπητή κουτάλα και το αφήνεις στην άκρη
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βάζεις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμύδι για 5 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις το μπρόκολο, πιπέρι και αλάτι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3 ακόμη λεπτά
- Βράζεις τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας κρατώντας στο τέλος ένα φλ.από το νερό τους
- Στην κατσαρόλα με το μπρόκολο ρίζεις το σκόρδο, το λεμόνι και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύεις και τα αφύηνεις να βράσουν γιθα 1-2 λεπτά
- Σουρώνεις τα ζυμαρικά, τα βάζεις και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτεις τη σως με το μπρόκολο και την παρμεζάνα
- Αν χρειαστεί ρίχνεις 1 φλ. από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια
- Ανακατεύεις για 1 λεπτό μέχρι να δέσει η σως και σερβίρεις.