Έχεις συνδέσει τον κορμό με το καλοκαίρι και σήμερα θα φτιάξεις την ελαφριά αλλά εξίσου απολαυστική εκδοχή του με μαύρη σοκολάτα.
Συστατικά
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.γ. βανίλια
- 4 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
- 400 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
- 350 γρ. μπισκότα πτι-μπερ ολικής άλεσης θρυμματισμένα
- 1 κ.γ. κονιάκ
- ηλιέλαιο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις στο μίξερ το βούτυρο με τη άχνη και τα χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Προσθέτεις τη βανίλια και το κακάο και συνεχίζεις το χτύπημα για 1 λεπτά
- Αδειάζεις το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνεις τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας πολύ καλά με τη σπάτουλα
- Προσθέτεις τα μπισκότα και το κονιάκ και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Απλώνεις τη μεμβράνης στο τραπέζι ή τον πάγκο και την αλείφεις με το λάδι
- Απλώνεις το μείγμα στη μεμβράνη σε ορθογώνιο σχήμα και την τυλίγεις σε σχήμα καραμέλας
- Βάζεις το γλυκό στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες
- Όταν σφίξει αφαιρείς τη μεμβράνη το κόβεις και σερβίρεις.