Από τις πιο υγιεινές εκδοχές του αγαπημένου ορεκτικού είναι οι κεφτέδες ντομάτας. Αρωματικοί, πεντανόστιμοι και light αποτελούν τον ιδανικό μεζέ για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Ένα από τα μεγάλα αβαντάζ του ντοματοκεφτέ, είναι πως ψήνεται εξίσου καλά και στον φούρνο, χωρίς να αλλοιώνεται η υφή και η τραγανότητά του. Αν λοιπόν θέλετε να αποφύγετε τα λάδια του τηγανίσματος και να μαγειρέψετε έναν θρεπτικό, καλοκαιρινό μεζέ χωρίς πολλά λιπαρά, αυτή η συνταγή που βρήκαμε στις xrysesyntages.gr είναι ιδανική για εσάς.
Yλικά
4 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 καρότο τριμμένο
1 κολοκυθάκι τριμμένο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε κι άλλο)
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα σχηματίζουμε μπάλες από το μείγμα μας με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°.
Περιμένουμε μέχρι να πιάσει κρούστα, γύρω στα 20 λεπτά.