Συνταγή για γλυκό κουταλιού κεράσι

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

158

Λαχταριστά και πεντανόστιμα τα κεράσια είναι ένα από τα ωραιότερα φρούτα του καλοκαιριού και μπορείς να φτιάξεις το τέλειο γλυκό κουταλιού.

  • 1½ κιλό κεράσια πολύ καλά πλυμένα και χωρίς τα κουκούτσια
  • 1½ κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις τα κεράσια σε μια κατσαρόλα και ρίχνεις από πάνω τη ζάχαρη και λίγο νερό
  • Σκεπάζεις την κατσαρόλα και την αφήνεις στην άκρη για 11-12 ώρες
  • Την βάζεις στην εστία και  βράζεις το γλυκό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και να δεις στην επιφάνεια φουσκάλες
  • Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και την σκεπάζεις με μια καθαρή πετσέτα
  • Την αφήνεις στην άκρη μέχρι την επόμενη ημέρα
  • Αφαιρείς τα κεράσια από την κατσαρόλα προσεκτικά με την τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείς σε ένα μεγάλο μπολ
  • Βράζεις το σιρόπι μέχρι να πήξει λιγάκι ακόμη
  • Όταν δέσει το σιρόπι ρίχνεις και πάλι τα κεράσια στην κατσαρόλα και προσθέτεις το χυμό λεμονιού
  • Τα αφήνεις να πάρουν 2-3 βράσεις και τα αφαιρείς από τη φωτιά
  • Το αφήνεις να κρυώσει λιγάκι και το βάζεις σε ένα γυάλινο βάζο.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις