Το κοτόπουλο αποκτά τέλεια γεύση αν συνδυαστεί με μυρωδικά και πρόκειται για μία από τις ωραιότερες και πιο ελαφριές καλοκαιρινές συνταγές.
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. δεντρολίβανο, ρίγανη και θυμάρι τριμμένα
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. πάπρικα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε ένα μπολ 4 κ.σ. ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το ξύσμα του λεμονιού, το σκόρδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς
- Βάζεις το κοτόπουλο σε ένα ταψί και απλώνεις με τα χέρια το μείγμα στο κοτόπουλο, τόσο στην επιφάνεια όσο και κάτω από την πέτσα
- Ρίχνεις από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το νερό, σκεπάζεις το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνεις για μισή ώρα
- Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο, προσθέτεις ελαιόλαδο ή νερό αν χρειάζεται και την πάπρικα αν θέλεις και ψήνεις για 15 ακόμη λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Σερβίρεις το κοτόπουλο με σαλάτα ή ρύζι.