Συνταγή για κοτόπουλο στο φούρνο με μυρωδικά

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

73

Το κοτόπουλο αποκτά τέλεια γεύση αν συνδυαστεί με μυρωδικά και πρόκειται για μία από τις ωραιότερες και πιο ελαφριές καλοκαιρινές συνταγές.

  •  1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. δεντρολίβανο, ρίγανη και θυμάρι τριμμένα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε ένα μπολ 4 κ.σ. ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το ξύσμα του λεμονιού, το σκόρδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς
  • Βάζεις το κοτόπουλο σε ένα ταψί και απλώνεις με τα χέρια το μείγμα στο κοτόπουλο, τόσο στην επιφάνεια όσο και κάτω από την πέτσα
  •  Ρίχνεις από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το νερό, σκεπάζεις το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνεις για μισή ώρα
  • Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο, προσθέτεις ελαιόλαδο ή νερό αν χρειάζεται και την πάπρικα αν θέλεις και ψήνεις για 15 ακόμη λεπτά στους 200 βαθμούς.
  • Σερβίρεις το κοτόπουλο με σαλάτα ή ρύζι.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις