Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια φρέσμα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι μάραθου
2-3 τσίλι, ψιλοκομμένα (χωρίς σπόρους, αν προτιμάτε λιγότερο καυτερό)
800 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
275 γρ. καστανή ζάχαρη
250 ml. ξύδι
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε τα κρεμμυδάκια για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Προσθέστε το σκόρδο, τους σπόρους μάραθου και τις πιπεριές τσίλι. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά για να απελευθερωθούν τα αρώματα.
Προσθέστε τα ντοματίνια, τη ζάχαρη και το ξύδι, ανακατέψτε καλά και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Μειώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 45 λεπτά-1 ώρα ή μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει κολλώδες.
Μεταφέρετε το μείγμα σε αποστειρωμένο βάζο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Διατηρείται κλειστό έως και ένα χρόνο σε δροσερό, ξηρό μέρος.